Meny Stäng

Om oss

Företaget

Öckerö Marinmotor AB startades 1983 av Tomas Petersson. Tomas drev företaget på heltid fram till 1985, och därefter på deltid under några år. 1992 drog Tomas igång på heltid igen och 1996 etablerades företaget i Öckerö hamn. I samband med detta så anställdes ytterligare två personer. 2007 gick Örjan Nilsson in som delägare och sedan dess är det Tomas och Örjan som driver verksamheten. Idag är det totalt fem personer som är anställda i företaget.

Sedan Örjan Nilsson gick in som delägare 2007 har vi haft som vision att vara en av Sveriges ledande serviceverkstäder på de märken som vi är återförsäljare för. Örjan slutade hos oss 2018.

Idag är vi auktoriserad serviceverkstad och återförsäljare för tre av de största aktörerna inom marinmotorer i världen – Brunswick Marine, Yanmar Marine och Cummins Marine.

Vår största leverantör är Brunswick Marine, som är representanter i Sverige för Mercury, Mercruiser och Volkswagen marinmotorer.
Vi har också Yanmar Marine som leverantör, som tillverkar och säljer marina dieselmotorer.

Vi är idag en av Brunswick’s ledande serviceverkstäder och har av dem fått tre stycken utmärkelser för mycket goda serviceinsatser, bland annat i samband med garantiarbeten på nya motorer.

Av Yanmar Marine har vi, som en av två verkstäder i Sverige, fått i uppdrag att utföra en stor ombyggnad av en motorserie i samband med ett garantiåtagande.

Cummins är en av världens största tillverkare av dieselmotorer och riktar sig främst mot kommersiell drift, men har också en serie av motorer för nöjesbåtar från 300hk och uppåt.

Verksamhetslokalen ligger mitt i Öckerö småbåtshamn och är på ca 550m2. Här i har vi motorverkstad, båthall, kontor, kundmottagning, personalutrymme och ett reservdelslager som rymmer ca 4-500000 detaljer.

Vår huvudsakliga inriktning är motorer till nöjes-, kustfiskebåtar och till mindre båtar för nyttotrafik.